Cainele belgian Tervueren si Ciobanesc belgian Groenendael

RSS

CAINELE BELGIAN TERVUEREN SI CIOBANESC BELGIAN GROENENDAEL

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cainele belgian Tervueren si Ciobanesc belgian Groenendael
Cainele belgian Tervueren si Ciobanesc belgian Groenendael

Tara de origine

Belgia

Aptitudini

In trecut caini ciobanesti, in prezent sunt folositi ca animale de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este pentru masculi de 62 cm si pentru femele de 58 cm. Standardul rasei permite la ambele sexe variatii in inaltime cu 2-4 cm.

Blana

Aceasta rasa are o blana cu par lung. Ciobanestii belgian Groenendael sunt de culoare neagra, cu posibile zone albe pe piept si picioare. Ciobanestii Tervueren sunt roscati, maro-gri albicios, si orice varietate de culoare intre maro si gri, cu botul negru.

Ingrijirea necesara

Acesti caini nu trebuie periati sau pieptanati prea mult deoarece acest lucru le va distruge puful.in perioada naparlirii folositi un pieptene cu dinti mari pentru a intretine aspectul blanii.

Caracter

Acesti caini sunt energici, alerti, inteligenti, dornici sa munceasca, foarte vioi si ascultatori. Ambele rase se bucura sa fie apropiate de stapanii acestora in casa acestora.

Dresaj

Cele doua rase au nevoie sa le fie dezvoltata increderea in sine inca din perioada de pui. Duceti-i in locuri noi si permiteti-le, sub supraveghere, sa cunoasca persoane si animale noi. Asigurati-va ca aceste intalniri au o tenta pozitiva. Invata repede si reactioneaza bine la vocea crescatorului. Lovitul si tipatul sunt inutile si vor avea efecte adverse. O abordare blanda dar determinata functioneaza foarte bine la aceste rase. Sunt potriviti pentru diferite sporturi, in special concursurile de agilitate si fly-ball.

Comportament social

Acesti caini se inteleg foarte bine cu alti caini, cu pisicile si alte animale din gospodarie daca au fost socializat cu acestea inca din perioada de pui. Atata vreme cat copiii ii trateaza corespunzator, nu au nicio problema cu prezenta acestora.
Tind sa fie timizi in ceea ce-i priveste pe straini.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.