Briard

RSS

BRIARD

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Briard
Briard

Tara de origine

Franta

Aptitudini

Caine de cireada, caine de paza, animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este pentru masculi de 62-68 cm iar pentru femele de 56-64 cm.

Blana

Acest caine are o blana ondulata si lunga, cu un par uscat si un strat inferior subtire. Toate culorile sunt permise, cu exceptia albului si castaniului. Cele mai frecvent intalnite varietati sunt negrul si cafeniul.

Ingrijirea necesara

Cainii din aceasta rasa au nevoie de o ingrijire saptamanala cu peria si peptenele. Interiorul urechilor trebuie mentinut curat, iar parul excesiv din urechi ar trebui, de asemenea, inlaturat. Acest lucru este valabil si pentru parul care creste in exces intre pernutele de la picioare.

Caracter

Este un caine inteligent si pregatit mereu sa munceasca, rezistent, curajos, alert, loial, usor dominant, si total nepotrivit pentru viata intr-un cotet. Briard-ul nu are simtul umorului, asa ca nu-l necajiti.

Dresaj

Dresajul acestor caini ar trebui sa fie consecvent, cu multa rabdare si dragoste, combinate cu o mana ferma. O crestere severa, nejustificata, va avea acelasi efect cu lipsa totala de educatie. Cu o creste si un dresaj necorespunzatoare, acest caine poate deveni retras sau chiar agresiv. Sunt cei mai fericiti daca in casa simt ca fac parte din familie.

Comportament social

Cu stapanul potrivit, acest caine poate deveni un caine de prima clasa, care se poate intelege cu orice alt animal de companie.
Pot fi putin agresivi fata de alti caini. Strainii sunt priviti cu suspiciune.

Exercitii

Aceasta rasa are nevoie de o cantitate moderata de activitate. Aceasta poate fi reprezentata de o plimbare la tara sau inot sau alergand pe langa o bicicleta. Sunt perfect potriviti pentru exercitii de aparare / pentru caini politisti.

Remarci speciale

In tarile din afara Frantei, Briard-ul va fi o ciudatenie care va va proteja familia si pe dumneavoastra, dar acesta nu este un caine pentru oricine.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
04 Sep 2010
del

caut briard baiat,am avut un pui si a fost furat.Astept oferte tel 0722177737

07 Jul 2009
mitu izabela

Caut mascu Briard pentru 2 fete frumoase si dornice de catei, nu conteaza culoarea ci doar aspectul si caracterul.Tel.0724374881.Noi suntem din Timisoara si provenim de la canisa BRIE-ELLA.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.