Bearded Collie

RSS

BEARDED COLLIE

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bearded Collie
Bearded Collie

Tara de origine

Scotia

Aptitudini

Caine ciobanesc si animal de companie

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este pentru masculi de 53-56 cm (20,5 – 22 inchi) si de 51-53 cm (20-20,5 inchi) pentru femele.

Blana

Stratul inferior este des si lanos; stratul extern este format din fire de par drepte, rezistente, lungi si aspre. Culorile acceptate sunt negru, albastru, culoarea gresiei, roscat-maroniu, toate nuantele de gri cu zone albe pe nas, piept, picioare si gat. Zonele albe nu sunt permise dincolo de umeri.

Ingrijirea necesara

Exemplarele care apartin acestei rase necesita o ingrijire riguroasa. Blana trebuie periata si pieptanata de cateva ori pe saptamana pentru a evita incalcirea acesteia. Inlaturati parul in exces dintre pernutele de la picioare si mentineti interiorul urechilor curat.
Blana de Bearded Collie ar trebui pieptanata cu carare pe mijloc in lungul spatelui.

Caracter

Bearded Collie este un caine curajos, vesel si inteligent, care este dornic sa invete, sa iubeasca, sa fie bland, sociabil si un bun companion, dar care este independent si activ. Un Bearded Collie apartine familiei si nu este un caine potrivit de tinut afara intr-un cotet.

Dresaj

Bearded Collie este un caine inteligent si invata repede. Un dresaj care se incearca a fi dar nu va functiona; puteti obtine rezultate mult mai bune printr-o abordare jucausa si blanda. Laudati-l din plin si dati-i comenzi pe un ton vioi, evitand astfel sa puneti vreo presiune pe caine, deoarece ii afecteaza receptivitatea si dispozitia prietenoasa.

Comportament social

Acesti caini se inteleg de minune cu copiii, alte animale din gospodarie si cu alti caini. Chiar si strainii sunt primiti in general cu exhuberanta.

Exercitii

Cainele apartinand acestei rase se va adapta cu usurinta oricarei situatii, dar nu ii veti putea oferi o placere mai mare decat o plimbare lunga in natura. Bearded Collie nu au nicio tendinta de a fugi de langa dumneavoastra. In general, aceasta rasa se descurca de minune la cursurile de dresaj si la competitiile de agilitate.

Remarci speciale

Datorita naturii blande a acestor caini, Bearded Collie este ideal pentru persoanele care au putina experienta in cresterea unui caine; datorita adaptabilitatii sale, el poate trai la fel de bine atat in mediul rural, cat si la oras. Tineti minte insa, ca blana sa are nevoie de ingrijire serioasa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Caini ciobanesti si caini...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.