Un caine cu pedigree nu este un caine oarecare

RSS

UN CAINE CU PEDIGREE NU ESTE UN CAINE OARECARE

11 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Un caine cu pedigree nu este un caine oarecare
Un caine cu pedigree nu este un caine oarecare

Aproape orice persoana care isi cauta un caine cu pedigree va fi influentata de aspectul exterior al rasei. Acest lucru este in regula atata timp cat se ia in considerare si faptul ca fiecare rasa are caracteristicile sale. Multe rase exista de secole si au fost utilizate pentru o multitudine sde scopuri, in special pentru a munci pentru oameni si pentru a le usura sarcinile, daca nu chiar de a le prelua in totalitate.
Initial, aspectul exterior al cainelui a avut o importanta redusa, desi aproape de la inceput oamenii au realizat ca anumite tipuri de culori ale blanii, precum si constitutia cainelui sunt mai potrivite pentru anumite sarcini. Nu a fost datorita coincidentei uniformitatea printre caini care indeplineau aceeasi sarcina in aceeasi zona a lumii. Adevaratele pedigree-uri nu existau inca pe acea vreme, dar totusi acele standarde initiale nu au fost in totalitate din animalele actuale cu pedigree.
In zilele noastre, in special in Occident, multi dintre acesti caini nu mai indeplinesc sarcinile pentru care au fost creati initial. Cu exceptia catorva rase, cainii s-au adaptat perfect noului lor rol ca animale de companie.
Instinctele primare sunt purtate in gene si transmise din generatie in generatie. Secole de imperecheri selective pot fi sterse in cativa zeci de ani. Acest aspect trebuie luat in considerare atunci cand va hotarati asupra unei rase. Caracterul cainelui trebuie sa va convina pe tot arcursul vietii acestuia. Achizitionarea si ingrijirea unui caine cu pedigree ar trebui sa fie o experienta placuta si care sa ofere recompense atat pentru caine, cat si pentru familia din care face parte.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Instruire
23 Aug 2011
MARCEL

ASOCIATIA CHINOLOGICA ROMANA
Adevarul din articol ar fi real dar nu in Romania unde se vand Pedigre-uri ca si cartofii la piata . Oricine doreste un pedigre pentru catelul lui poate face rost de acest pedigree de la oricare reprezentanta a Asociatiei Chinoogice contra unei sume de bani si o sa va minunati ce strabuni campioni mondiali are catelul dvs. Acest articol incurajeaja afacerile asociatiei si prosteste cumparatorul . In ziua de azi pedigre-ul nu mai valoreaza nimic , doar o suma de bani in plus .Incercati la Timisoara si veti reusi obtineti pedigre foarte usor. Se aduc catei din Ungaria se fac autohtoni prin pedigree emis foarte usor si la o nastere se trezeste o catelusa ca are zeci de catei .Se emit pedigre-uri fara sa vada nimeni catelul si fara sa-i faca autentificarea rasei.
Sa auzim de bine.
Prof. VLADAN MARCEL Tel 0743828331

09 May 2009
roberta

iubesc animalele

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.