Cum se exprima cainii in mod firesc

RSS

CUM SE EXPRIMA CAINII IN MOD FIRESC

28 Mar 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cum se exprima cainii in mod firesc
Cum se exprima cainii in mod firesc

Cainii domestici sunt animale de haita ca si stramosul lor lupul. Lupii comunica in cadrul haitei pentru a-si putea coordona atacul asupra prazii atunci cand vaneaza si pentru a-si creste puii. Aceleasi instincte pot fi si astazi remarcate la cainii domestici, desi haita il include acum pe stamanul uman. Cainii folosesc diferitele parti ale corpului pentru a-si transmite mesaje unii altora, deprinzand acest limbaj complex inca din stadiul de catelusi.

Evolutia limbajului

Lupii si cainii impartasesc un limbaj ce implica folosirea complexa a pozitiilor corporale, urechilor si cozilor. In timp ce anumite elemente ale acestui limbaj sunt instinctive, altele sunt deprinse de la mama si de la ceilalti frati inca din stadiul de catelusi.

Simularea luptei este deosebit de importanta in acest sens deoarece permite catelusilor sa deprinda anumite reguli de eticheta canina intr-un mediu pasnic.

Desi cainii domestici se mai aseamana inca in multe privinte cu lupii, importanta diferitelor aspecte ale limbajului s-a schimbat ca urmare a interactiunii cu oamenii. Abilitatile dezvoltate in natura nu mai sunt necesare in mediul domestic; in mod similar, anumite caracteristici ale cainilor au fost incurajate de catre proprietarii lor umani, de pilda latratul de avertizare in caz de pericol. Totusi, mijloacele esentiale de communicare intre caini, fie intre mama si puii sai, fie intre doi caini adulti ce se intalnesc pentru prima data, sunt reprezentate de limbajul corpului, o forma de comunicare transmisa din generatie in generatie aproape fara modificari.

Comunicarea cu ajutorul mirosului

Fiind urmasi ai unui pradator ce traia in haite, si cainii se bazeaza foarte mult pe simtul olfactiv. In salbaticie, acesta le permitea sa recunoasca alti membri ai grupului si sa reactioneze imediat atunci cand se ivea ocazia vreunei partide de vanatoare. Pentru cainii domestici, aceasta forma de comunicare se evidentiaza mai ales prin marcarea cu urina, insa simtul olfactiv al cainelui joaca un rol esential in relatia cu alti caini chiar din momentul in care incepe sa caute cu nasucul mamelonul mamei.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Limbajul cainilor
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

De ce este exprimarea importanta pentru caini
Comunicarea la cateii de varste fragede
Comunicarea cateilor cu ceilalti

Cautari asociate "cum se exprima cainii in mod firesc"

exprima cainii firesc, firesc, exprima, exprima cainele, exprima cainele, exprima caine, cantecul cucului exprima, imagini exprima toleranta, poze exprima toleranta, pt gem cainii, vb cainii, gem cainii, cainii lup, cainii cow cow, cainii sug, fac pui cainii, cainii urs, cainii pug, cainii puf, cainii
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.