Cum sa vorbiti cu cainele dumneavoastra

RSS

CUM SA VORBITI CU CAINELE DUMNEAVOASTRA

28 Mar 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cum sa vorbiti cu cainele dumneavoastra
Cum sa vorbiti cu cainele dumneavoastra

Intelegand felul in care cainii comunica in mod natural, stapanii pot aprecia comportamentul instinctiv al cainilor lor si felul in care acestia “vorbesc” cu alti caini prin comunicare non-verbala. Acest amestec complex de expresii, gesturisi limbaj corporal este de asemenea folosit de caine atunci cand incearca sa comunice cu stapanul lor.

Comunicarea prin dresaj si joaca

Stapanii au adesea ocazia de a comunica cu cainii lor prin dresaj. Cainii reactioneaza bine la incurajare pozitiva, fiind dornici sa invete si sa fie laudati pentru eforturile lor. Totusi dresajul trebuie sa fie facut intr-o maniera consecventa, deoarece un numar de dificultati comportamentale la caini se nasc din comunicare confuza. Desi dresajul se concentreaza in general pe cateii tineri, nu exista niciun motiv pentru care cainii sa nu poata invata noi comportamente mai tarziu in viata. Cand este vorba de comunicare, exista un numar de reguli de baza:

  • adresati-va intotdeauna cainelui pe nume, astfel incat acesta sa ajunga sa inteleaga ca vorbiti cu el;
  • vorbiti clar, astfel incat cainele sa poata intelege ce se asteapta de la el;
  • fiti consecventi in asteptarile pe care le aveti de la animalul dumneavoastra de companie si laudati-va cainele atunci cand raspunde corespunzator.

Joaca este momentul ideal de a crea o legatura cu cinele dumneavoastra in timp ce el invata regulile fiecarui joc si este rasplatit pentru eforturi cu atentia si lauda dumneavoastra. Joaca este de asemenea o oportunitate de a corecta orice comportament nedorit al cainelui.

Cum sa facem fata situatiilor dificile

In ceea ce priveste cainele, stapanul se poate afla in multe situatii ce pot deveni dificile, de pilda prezentarea acestuia altor animale de companie existente deja in casa, confruntarea cu un alt caine, mai agresiv, in timpul plimbarii si ingrijirea cainelui la batranete.

In fiecare situatie, stapanul poate examina limbajul corporal si comportamentul cainelui pentru a lua masuri inainte sa aiba loc vreo intalnire potential periculoasa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Cum sa vorbiti cu cainele
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Cum sa va purtati cu un catel agresiv
Cum sa atrageti atentia cainelui

Cautari asociate "cum sa vorbiti cu cainele dumneavoastra"

mancare cainele dumneavoastra, jocuru pisica vorbiti, dumneavoastra iepuras, ingrijirea cainelui dumneavoastra, cainele cwo cwo, cainele lup alb, sec cainele, cainele ia, cainele leu pui, om cainele, cainele cao, cainele bea apa, cainele lup, cainele cao cao, sta cainele, cainele max 103, cainele apa, www cainele urs, cainele, cainele meu max
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.