Salturile la caini

RSS

SALTURILE LA CAINI

16 Apr 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Salturile la caini
Salturile la caini

Cainii pot recunoaste si intr-adevar recunosc oamenii din cercul lor apropiat, chiar si dupa o perioada relativ lunga de absenta si vor intampina cu entuziasm o persoana atunci cand se reintalnesc. Aceasta situatie este posibila in special atunci cand stapanul cainelui se intoarce acasa, mai degraba decat situatia inversa cand cainele se intoarce acasa dupa ce a fost la plimbare.

Entuziasmul natural

Un caine va afisa semne evidente de bucurie atunci cand intampina reaparitia stapanului. In special cainii mai tineri pot deveni foarte agitati si pot sari, pe cand un caine mai in varsta se va multumi probabil sa se ridice si sa dea din coada, in timp ce isi va freca botul de persoana respectiva. In cazul in care cainele primeste in schimb o intampinare pozitiva din partea stapanului, atunci acest tip de comportament va deveni un ritual obisnuit, dar daca este ignorat, atunci cainele va deveni mai putin entuziast, cu exceptia situatiei in care in aceasta faza se asteapta si la o masa sau o plimbare. In timp ce dumneavoastra puteti fi incantati cand cainele va primeste cu sarituri, altii este posibil sa nu aprecieze cand cainele dumneavoastra sare pe ei. Aceasta poate fi o situatie confuza pentru animalul dumneavoastra de companie, daca initial este incurajat, iar apoi dojenit pentru acelasi comportament.

  • Atunci cand sare, puneti pe pamant cu blandete, dar ferm picioarele din fata ale cainelui dumneavoastra si spuneti “jos”, apoi indepartati-va si ignorati-l pentru un timp.
  • Atunci cand cainele dumneavoastra in loc sa sara, da pur si simplu din coada entuziasmat, aplecati-va si mangaiati-l astfel incat sa vada ca nu este ignorat.

Asocieri

Cainii vor recunoaste ora din zi la care o persoana se intoarce acasa de la scoala sau de la serviciu si va astepta acest moment. Asa cum un pui va sari pe mama lui pentru a-i cere mancare din gura, la fel un caine va sari pe stapanul sau pentru a obtine atentie sau recompense. In cazul in care cainele a fost lasat singur o vreme, acest comportament poate fi in mod gresit incurajat deoarece cainele va fi hranit sau scos la plimbare in acest moment. Nu hraniti si nu va jucati imediat cu cainele cand va intoarceti acasa, astfel incat sa nu asocieze aceste recompense cu salutul sau.

Pastrarea controlului

Nu luati obiceiul de a permite cainelui dumneavoastra sa sara pentru a va intampina. Aceasta poate conduce usor la situatia in care, in timpul plimbarii, cainele dumneavoastra va sari pe straini carora le poate fi frica de ei. Cainele dumneavoastra ar putea de asemenea sa tranteasca accidental un copil, ceea ce l-ar putea rani sau speria pe acesta din urma.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Cum sa va intelegeti cainele
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.