Pozitii de odihna

RSS

POZITII DE ODIHNA

22 Apr 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pozitii de odihna
Pozitii de odihna

Chiar si atunci cand se odihnesc, cainii folosesc limbajul corpului pentru a transmite semnale in legatura cu intentiile lor. Daca atunci cand dorm, cainii nu ar trebui niciodata deranjati, cainii care se odihnesc pot astepta rabdatori ca stapanii lor neatenti sa inceapa joaca. Pozitia ofera cele mai clare mesaje, in special pentru rasele ale caror trasaturi au fost alterate semnificativ prin selectie pentru a inhiba comunicarea.

Asteptarea rabdatoare

Felul in care cainii stau intinsi la pamant ajuta pentru a comunica un numar de aspecte legate de dispozitia lor. Cainele rabdator va sta de obicei culcat, cu capul intre labute, asa cum se intampla deseori atunci cand stapanul sta si se uita la televizor sau citeste un ziar. Cand persoana respectiva se misca, cainele isi ridica imediat capul, privind atent si gata sa vada ce se va intampla in continuare, tasnind in picioare pentru a-si urma stapanul in alta parte a casei.

Exista alte cateva indicii despre dispozitia unui caine, pe care veti putea sa le identificati cu putin exercitiu: privind pozitia pisioarelor cainelui, puteti intelege daca acesta se odihneste sau asteapta atentie.

Daca ambele picioare sunt intinse intr-o parte a corpului, cainele se relaxeaza, dar daca picioarele sunt intinse drept inainte, atunci aceasta indica faptul ca este atent si gata sa urmeze instructiunile stapanului. Aceasta deoarece a sta culcat cu picioarele drept inainte inseamna ca va fi mai usor si mai rapid pentru un caine sa se ridice si sa alerge.

Abilitate limitata de comunicare

Postura corpului este semnificativa in special la rasele care sunt diferite ca infatisare fata de stramosul lor, lupul. Aceasta deoarece schimbarile in infatisare determinate de incrucisare selectiva, afectand in mod semnificativ urechile si coada, limiteaza abilitatea naturala a cainelui de a comunica. Multe rase au fost dezvoltate in special pentru abilitatea lor de a presta diverse munci, de a participa la activitati sportive sau pentru lupte. Capacitatea lor de a realiza aceste sarcini a fost mai importanta pentru crecatori decat abilitatea cainelui de a comunica. Pe masura ce aceste rase au evoluat, si gesturile lor fata de alti caini au suferit limitari din cauza dimensiunilor urechilor sau lungimii cozii, ambele trasaturi fiind folosite pentru a indica dispozitia cainelui. Pozitiile corporale al cainelui permit conversatii mai evidente. De pilda, faptul ca isi dau ocol unul altuia cand se intalnesc reprezinta pentru caini o forma de salut, ghemuirea supusa este semn de teama sau pasivitate intr-o lupta, aplecarea jucausa reprezinta o invitatie la joaca.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Cum sa va intelegeti cainele
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Salturile la caini
Cum va vorbesc cainii
Cersitul
Legătura dintre om și câine ia naștere la nivelul privirii

Cautari asociate "pozitii de odihna"

cai odihna, odihna, joc odihna, cainele odihna, odihna caini, mesaje odihna, odihna cainelui, poze odihna, jocuri odihna, odihna cainilor, avatare odihna, pozitia odihna caine, pozitii 68, 101 pozitii, pozitii, pozitii poza, 101 pozitii imagini, pozitii 68 poze, ciudate pozitii, 101 pozitii poze
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.