Cum va vorbesc cainii

RSS

CUM VA VORBESC CAINII

28 Mar 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cum va vorbesc cainii
Cum va vorbesc cainii

De obicei cainii se vor integra bine intr-un mediu familial deoarece sunt animale gregare prin natura lor. Vor incerca sa comunica intr-o gama similara de moduri vocare si non-vocale la fel cum ar face-o cu alti caini si daca puteti sa cititi aceste semne, atunci veti putea sa evaluati destul de usor dispozitia cainelui dumneavoastra.

Inceperea unei conversatii

Anumite moduri in care cainii vorbesc unii cu ceilalti nu sunt usor intelese de catre stapani: oamenii nu au acelasi simt olfactiv dezvoltat ca al cainilor, de exemplu. Adesea oamenii se asteapta ca latratul sa fie cea mai importanta forma de comunicare, reflectand vorbirea umana, dar intelegerea limbajului corporal este de fapt modul cel mai usor de a intelege ceea ce incearca sa va spuna cainele dumneavoastra.

In cea mai mare parte, cainii comunica cu oamenii asa cum ar face-o cu alti caini. Totusi, unele dintre comportamentele instinctive ale cainelui pot fi intelese gresit de catre stapan, care poate crede ca acesta se poarta urat. De exemplu, un caine mai in varsta poate reincepe practica marcarii teritoriului in casa din cauza anxietatii pe care o simte ca rezultat al separarii de stapan. De asemenea, interactiunea cu oamenii a alterat subtil comunicarea naturala a cainelui. Unele dintre pozitiile pe care le adopta un caine, de exemplu pozitia sezand, sunt naturale, in timp ce altele, in special cand cerseste, nu sunt observabile in mod normal la rudele sale salbatice. Acestea au evoluat din pozitii obisnuite, cainele invatand rapid ca astfel de schimbari comportamentale ii pot aduce lauda si recompense din partea stapanului.

Mesaje mixte

Cainii sunt instinctiv familiari cu ordinea sociala si se vor integra rapid in rutina familiei. Deoarece cainele doreste sa fie parte a grupului, va cauta sa se faca inteles comunicand cu membrii umani ai haitei.

Totusi, unele dintre semnalele pe care le foloseste cainele pot fi derutante pentru un necunoscator: cainele nu ar trebui deranjat atunci cand doarme, dar se poate intinde rabdator asteptand atentie din partea stapanului. In acest caz, postura cainelui, in special pozitia picioarelor, ii va atrage stapanului atentia fie ca este gata sa se joace, fie ca nu doreste sa fie deranjat. Unele pozitii pot fi evidente pentru stapan: de exemplu, un caine care da din coada este un caine fericit. Dar daca da din coada extrem de rapid, iar daca aceasta mai este si incordata si intr-o pozitie verticala, ar putea indica agresivitate. Aceasta combinatie, mai degraba decat gesturile individuale caracterizeaza dispozitia unui caine.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Cum sa va intelegeti cainele
25 Jan 2013
adelin

cum sa vb cu un caine dami niste sfaturi rapid

24 Jun 2012
diana

andreea cheama neaparat veterinarul si catelusa mea a avut simtomele astea vezi ca nu osa mai manance nush dc dar si amea a facut lafel dar am chemat eterinarul

11 Mar 2011
denysa

eu nu stiu sa in teleg caini zau ma in vatati si pe mn plissss:-D:-*=))

29 Mar 2010
andreea

acum 3 zile pe 27 martie a nastut cateaua mea si nu a mancat nicim si vomita azi pe 29martie mam dus sa vad daca a mancat ceva dar nimic:( ar trebuii sa chem veterinarul .un sfat vreau repede

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.