Dresarea sinsilei

RSS

DRESAREA SINSILEI

21 Feb 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Dresarea sinsilei
Dresarea sinsilei

Detinatorii de sinsila trebuie sa castige si sa pastreze increderea animalului lor. S-ar putea sa treaca mai multe saptamani pana cand sinsila dumneavoastra va cunoaste destul de bine ca sa va lase sa o luati in mana. Cele mai bune rezultate le veti obtine daca va miscati fara graba si daca va vizitati sinsila zilnic, la aceeasi ora. Si, ca in cazul elefantilor, sinsilele nu uita niciodata. Daca nu vreti sa distrugeti sansele de a va imprieteni cu acest animal foarte nervos, nu-l speriati niciodata punand mana pe el pe nepregatite sau, pur si simplu, insfacandu-i.

Primele zile

Primele zile intr-un camin nou pot fi foarte stresante, asa ca trebuie sa ii lasati timp sinsilei sa se familiarizeze cu imprejurimile, inainte de a va apropia de ea. Nu uitati ca, prin natura, ea este mai activa seara si noaptea. Cand ii dati de mancare sinsilei sau ii schimbati apa, apropiati-va de cusca ei direct si incet. Vorbiti-i cu un glas bland, linistitor, dar nu cautati sa o atingeti. Cel mai bine este ca ea sa se familiarizeze cu glasul dumneavoastra cat inca va despart gratiile custii. Cu timpul, sinsila dumneavoastrd se va simti mai in largul ei si s-ar putea sa vina la marginea custii ca sa va intampine, cand va va auzi intrand in camera.

Luati un scaun si asezati-va linistit langa cusca. Daca sinsila vine sa vada ce faceti, oferiti-i, printre gratii, o tratatie. Stafidele sunt preferatele ei, dar nu trebuie sa ii dati mai mult de una pe zi. Este foarte posibil ca sinsila sa se indeparteze cand intindeti bratul pentru a aduce tratatia la niveiul ei, dar curiozitatea o va face sa se intoarca la degetele dumneavoastra. Repetati acest gest in fiecare seara, la aceeasi ora, astfel ca sinsila sa inceapa sa va anticipeze vizitele.

Dupa cateva zile de tratatii date printre gratii, deschideti usa custii si puneti mana pe podeaua ei, cu palma in sus. Nu faceti nici o miscare, nu incercati sa prindeti sinsila. Lasati-o sa se apropie singura de mana dumneavoastra. Va va adulmeca degetele, apoi se va indeparta, dupa care se va intoarce. Sinsilele sunt sperioase, dar si curioase. Dupa fiecare sedinta, rasplatiti sinsila pentru buna purtare.

Hranirea din palma

Puneti o tratatie in mijlocul palmei intinse astfel incat sinsila sa fie nevoita sa urce pe mana dumneavoastra dar sa ajunga la hrana. Aveti rabdare, s-ar putea sa nu o faca de prima data. Nu miscati mana inspre ea, deoarece sinsilele nu pot suferi si fie urmarite. Tot ce ati realizat pana acum se va duce de rapa daca va speriati animalul, iar el nu va uita usor incidentul. O data ce sinsila se arata dornica sa ia tratatia din palma intinsa, incercati sa mutati tratatia in susul bratului. Pentru a ajunge la mancare, sinsila va trebui sa urce pe bratul dumneavoastra inspre usa custii.

Nu incercati inca sa ridicati bratul, scotand sinsila din cusca. Lasati-o si iasa singura afara, urcand pe dumneavoastra. Lasati-o sa va exploreze bratele si umerii si sa se deprinda cu rnirosul dumneavoastra, timp in care ii mangaiati cu blandete spatele si urechile. Cand este timpul sa o bagati la loc in cusca. Tentati-o sa se intoarca, oferindu-i tratatia de sfarsit de sedinta.

Despre manuire

In curand, sinsila va avea suficienta incredere in dumneavoastra pentru a va permite sa o scoateti din cusca. Puneti o mana in spatele ei, pentru a o irnpiedica sa se indeparteze cu spatele de dumneavoastra dar, cealalta mana strecurati-o pe sub corpul sinsilei, sustinandu-i toata greutatea. Ridicati-o cu grija. Tineti bine sinsila, lipita de pieptul sau de umarul dumneavoastra in asa fel incat ea sa poata privi in spatele dumneavoastra.

Nu apucati niciodata sinsila de coada, altfel s-ar putea sa ramaneti cu o bucata din ea in mana. Acesta este unul dintre mecanismele de aparare naturala ale sinsilelor. De asemenea, daca este speriata sau manuita prea grosolan, sinsila va lasa bucati din blana.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Sinsila
08 Jun 2011
Anonim

Atrag atentia asupra micilor afacerisi, care fac totul sa para atat de simplu, dar fura cu nesimtire.
Carte despre chinchilla - 56 lei : http://www.afaceri-chinchilla.ro/?gclid=CNSsw4v_pqkCFUcOfAodwjlztw

Aceeasi carte - 9,5 lei : http://www.agroshop.ro/crescatoria-chinchila-hobby-afacere-p-156.html

Concluziile le trageti singuri, iar situatia nu se aplica doar la carte, ci si la vanzarea chincilelor !!!

04 Jan 2010
vlad

salut
am avut si eu chinchile dar am dato.
si cand o scoteam afara imi era frica sa nu fuga si sa nu o mai prind.
imi puteti spune cum sa procedez?

26 Nov 2009
leo

imi zice si mie cineva cat coasta o pereche de sinsile?MERCI!

03 Jul 2009
alina

deci vreau sa zic k m'am indragostit si vreau sisila.in seara asta am avut ocazia sa vad o sinsila si de atunci ma cert cu familia,eu zicand k vreau sisila,ei spunand k sunt pretentioase...este adevarat?

04 May 2009
ciprian

vreau si eu o pereche. sunt foarte dragalase,si ma tenteaza sa incep o afacere cu chinchilla.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

animale-mici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.