Cumpararea unei sinsile

RSS

CUMPARAREA UNEI SINSILE

28 Mar 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cumpararea unei sinsile
Cumpararea unei sinsile

Prima intrebare care trebuie pusa la cumpararea unei sinsile nu este cat costa, ci, mai degraba, “Care sunt garantiile?” Urmatoarea intrebare este: “Care sunt tendintele ei agresive?”

Garantiile se refera la problemele fizice si comportamentele care se pot transmite de la parinte la pui. Laurie Schmelzle, de la Underhill Chinchillas, o agenta de vanzari care trimite pui de sinsila in toata lumea, recomanda cererea unei garantii de cinci ani impotriva malocluziei. Malocluzia este o descentrarea maxilarelor, care va fi fatala pentru sinsile.

A doua garantie care trebuie ceruta este daca animalul si parintii lui si-au ros blana. Daca uneori acest obicei poate fi determinat de stres, de cele mai multe ori aceasta deprindere nefericita se transmite de la parinte la pui.

Temperamentul

Temperamentul este o alta preocupare majora. Daca mediul poate face ca o sinsila sa fie agresiva, se pare ca aceasta agresivitate este transmisa de la o generatie la alta.

Crescatorii de sinsila, care nu au inlaturat din loturile de repropducere animalele agresive, vor creste o noua generatie de sinsila care nu merita sa devina animale de casa.

Pretul

Cand, in cele din urma, intrebati de pretul unei sinsila, nu uitati ca o sinsila-standard de buna calitate n-ar trebui sa se vanda cu mai mult de 100 $. O varietate mai rara va urca pretul (cazul animalelor negre,albe sau bej), aceasta ajungand la aproximativ 150 $; animalele negre ca abanosul costa 175 $, iar cele de culoare violet intens sau safir 200 $.

Aceste preturi sunt pentru animalele de calitate.

Desi s-ar putea sa intalniti aceste preturi in magazinele de animale de casa, fara garantiile de mai sus, riscati sa va alegeti cu un animal care a fost indepartat dintr-un lot de reproducere sau un rebut nedorit al unui fermier sau unul de la un crescator fara experienta.

Intrucat majoritatea sinsilelor sunt crescute pentru blani, nu exista expozitii cu vanzare organizate pentru stapanii de animale de casa. Daca veti gasi un crescator sau un fermier, s-ar putea sa aveti noroc. Unii crescatori ar dori sa vanda sinsilele in varsta de un an sau doi pe care deja le-au expus pentru blana, sinsilele sterile care nu pot fata sau sinsilele-standard de care cei care se ocupa cu obtinerea mutatiilor genetice nu vor sa le foloseasca pentru inmultire. Toate dintre acestea subliniazda Laurie Schmelzle, pot fi animale de casa minunate. Fermierii sunt deosebit de grijulii in a pastra calitatea animalelor lor.

Adesea este cel mai bine si se ia sinsile mai batrane, mai ales daca sunt obisnuite sa fie manuite.

Cumparati o pereche

De asemenea, Laurie Schmelzle recomanda sa cumparati o pereche mai degraba decat un animal singur. Doua femele-cumparate in acelasi timp se vor intelege, de regula. Doi masculi – daca sunt frati din aceeasi generatie, si in cusca nu e introdusa o femela - de asemenea, se vor intelege.

Acum va puteti uita bine la animalele in sine: asigurati-va ca nu au ochi aposi si ca nu le curg bale din gura. Asigurati-va ca nu si-au ros blana si ca nu exista zone fara blana. In cazul in care cumparati prin posta sau prin Internet, luati referinte de la altii carora crescatorul le-a expediat animale.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Sinsila
07 Aug 2011
george

Este recomandat si cumpararea de pui (sub 7 luni),asfel inblinzirea se face mai repede.

08 Jun 2011
Anonim

Atrag atentia asupra micilor afacerisi, care fac totul sa para asa de usor, dar fura cu nesimtire.
Carte despre chinchilla - 56 lei : http://www.afaceri-chinchilla.ro/?gclid=CNSsw4v_pqkCFUcOfAodwjlztw

Aceeasi carte - 9,5 lei : http://www.agroshop.ro/crescatoria-chinchila-hobby-afacere-p-156.html

Concluziile le trageti singuri !!!

COMENTEAZA SI TU

Articole din aceeasi categorie

Dresarea sinsilei
Alegerea unei sinsile
5 sfaturi pentru ingrijirea corecta a sinsilei

Cautari asociate "cumpararea unei sinsile"

pretul+unei+sinsile, cumpararea sinsila, cumpararea sinsilelor, cumpararea animalelor, cumpararea rochilor mirese, cumpararea testoase preturi, sinsile ro, joc sinsile, sinsile it, sinsile md, www sinsile, sinsile, sinsile apa, pui sinsile, sinsile pui, sinsile, carnea sinsile, trebuie sinsile, sinsile ingrijit, pereche sinsile
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

animale-mici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.