Alegerea unei sinsile

RSS

ALEGEREA UNEI SINSILE

21 Feb 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Alegerea unei sinsile
Alegerea unei sinsile

Rapidele, agilele, acrobaticele, tacutele, timidele, foarte emotivele, nemirositoarele si capricioasele sinsile sunt ghemuri mici de blana luxurianta, indraznete, chiar nazdravane, care pot fi animale de casa.
De bastina din Anzii Stancosi din Chile si Bolivia, sinsilele arata ca niste iepuri cu urechi mici si cozi lungi sau ca niste cobai mari si pufosi, cu blana de un cenusiu deschis. Numele lor inseamna “micii chincha” dupa indienii chincha care foloseau blana de sinsila pentru a-si impodobi vesmintele ceremoniale. Foarte aproape de exterminare in tarile lor de bastina, cateva animale au fost aduse in Statele Unite in 1923, si majoritatea celor aproximaliv 3 000 de sinsile care traiesc acum in captivitate in aceasta tara sunt descendentii lor.

Adapostirea

Cu toate ca sinsila pe care o cumparati de la un magazin de animale de casa sau de la un crescator nu a trait niciodata in salbaticie, viata sinsilelor in mediul lor natural va va oferi unele idei despre cum sa va ingrijiti animalul favorit. In primul rand, trebuie sa gasiti un mod de a re-crea habitatul stancos pe care sinsilele il prefera. Ele scormonesc printre pietre, in cautare de hrana, se catara pentru a-si scruta teritoriul, fug sarind si topaind de dusmani si se ascund in vizuini, pentru siguranta. Pentru adapostirea acestor animale acrobatice este nevoie de mult spatiu. Cu cat cusca e mai rnare, cu atat mai bine. Aceasta ar trebui sa aiba cel putin 0,7 metri patrati si 1 m inaltime. O cusca facuta din plasa de sarma cu ochiuri mici si o podea solida va impiedica animalul sa-si prinda labele.
Pentru a satisface nevoia animalului de a se ascunde si pentru ca este o fiinta timida, bagati in cusca o cutie cu dirnensiunile de 30 x 25 x 20 centimetri. Pentru ascutirea dintilor, este de preferat ceva impenetrabil, intrucat sinsilele sunt una din cele mai grozave specii de rozatoare din lumea animala. Dintii lor, asemeni celor ai iepurilor, sunt mereu in crestere si de aceea le ies in afara. Se stie ca rod cablurile telefonice, cablurile de la computer, picioarele de masa si pantofii. Ati putea incerca sa construiti cutia din niste bucati de conducta de PVC. Materialul este rezistent la ros si poate fi curatat cu usurinta. Sinsilelor le place ca totul sa fie curat.

Alimentatia

In zonele aride in care traiesc, sinsilele se hranesc cu ierburi uscate si coaja de copaci mici sau arbusti. Animalele de casa adulte negestante se dezvolta foarte bine cu un regim alimentar compus din iarba de inalta calitate (fan de timonica) si de la una la doua linguri de hrana granulata pentru sinsile. Ambele sunt necesare pentru o buna nutritie. Acest regim alimentar poate fi suplimentat cu o lingura de cereale, mere uscate sau, ca tratatie, alune. Mai multa hrana care se roade le ajuta sa-si pastreze dintii sanatosi, asa ca includeti ramuri tinere de artar si mesteacan, netratati chimic, sau bucati de coaja de mar, piersic sau par.

Aspecte deosebite

Cu toate ca sunt foarte atente cu toaleta lor, sinsilele nu se scalda in apa (in Anzii inalti este penurie de apa). In schimb, la fel ca elefantii, ele se scalda in praf, rostogolindu-se pana se simt suficient de curate. Nu chiar orice praf va fi bun, dar puteti cumpara praf special de baie pentru sinsile, precum Blue Cloud sau Blue Sparkle.
Aprovizionati-le cu praf pentru baie de 4-5 ori pe saptamana, lasandu-le sa se scalde de la l5 minute pana la o ora o data. Puneti cateva masuri de praf intr-o farfurie plata destul de mare, ca sinsila sa se rostogoleasca in ea. Nu lasati baia de praf in cusca, pentru ca animalul va incepe sa o foloseasca drept cutie pentru excremente.
Clima din Anzi este uscata si racoroasa, si sinsilele din captivitate au nevoie de acelasi rnediu. Orice temperatura peste 27 grade Celsius poate fi mortala pentru animal. Cele mai bune sunt temperaturile cuprinse intre l0 si 20 grade Celsius.
Sunt bune in a ascunde semnele de boala - daca par bolnave, probabil chiar sunt. Duceti animalul la un veterinar, la primul semn de boala sau scadere a poftei de mancare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Sinsila
31 Jan 2013
mihy

este o scumpete

29 Jul 2012
george

Pretul in supermarket este de obicei 150 RON / buc.
Personal eu vand astfel: gri 70 ron/buc si 120 ron/pereche ,negru 150 ron/buc sau negru +gri=200 ron / pereche.
Pentru mai multe detalii 0732410188

28 Jul 2012
mihnea

cat costa aceasta sinsila

19 Aug 2011
george

Pentru Bogdan
Pretul in supermarket este de obicei 150 RON / buc.
Personal eu vand astfel: gri 70 ron/buc si 120 ron/pereche ,negru 150 ron/buc sau negru +gri=200 ron / pereche.
Pentru mai multe detalii 0732410188

17 Aug 2011
bogdan

un raspuns va rog la intrebare! la ce pretz ajunge o pereche de sinsile? multumesc!

07 Aug 2011
george

-Pentru tocirea dintilor se pot folosi resturi de BCA sau bucatele de ramura de salcam de cca 10 cm dar groase de cel mult 20 mm .
-In privinta cerealelor mare atentie la cantitatile mari si mai ales la porumb,deoarece poate duce la constipatie
Pentru alte informatii ,ma puteti contacta.

08 Jun 2011
Anonim

Atrag atentia asupra micilor afacerisi, care fac totul sa para asa de usor, dar fura cu nesimtire.
Carte despre chinchilla - 56 lei : http://www.afaceri-chinchilla.ro/?gclid=CNSsw4v_pqkCFUcOfAodwjlztw

Aceeasi carte - 9,5 lei : http://www.agroshop.ro/crescatoria-chinchila-hobby-afacere-p-156.html

Concluziile le trageti singuri !!!

01 Mar 2011
alexandru

si eu am o sinsila

28 Feb 2011
mara

as vrea sa stiu daca, iepurii pot fi crescuti in aceeasi incapere cu sinsilele!(bineinteles in custi separate) multumesc anticipat! daca se poate astept raspuns pe adresa mae de mail:mara.creatza@yahoo.com
multumesc!

10 Feb 2010
oana

imi place mult sinsilele mai ales ca ne da doamna tema sa gasim informati cu animale domestice si salbatice:D :x:x:x..

04 Jan 2010
simileac razvan

caut nisip pentru sinsile

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

animale-mici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.