Dresarea iepurelui in vederea folosirii cutiei pentru necesitati

RSS

DRESAREA IEPURELUI IN VEDEREA FOLOSIRII CUTIEI PENTRU NECESITATI

21 Feb 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Dresarea iepurelui in vederea folosirii cutiei pentru necesitati
Dresarea iepurelui in vederea folosirii cutiei pentru necesitati

Nu este nevoie sa curatati zilnic fiecare portiune a custii iepurelui dumneavoastra. Dresati-va animalul sa foloseasca o cutie pentru necesitati, si dumneavoastra veti fi cel fericit.

In primul rand, aveti nevoie de o cutie mare. Poate fi o cutie pentru pisica sau o tava mare din plastic, cu insertie de cauciuc. Bagati-o in cusca iepurelui si fixati-o intr-un colt. Umpleti cutia cu un asternut facut din hartie reciclata, nu cu argila. Daca iepurele ingereaza argila, se poate imbolnavi.

Zona pentru mancare trebuie sa fie in apropierea cutiei, si chiar puneti o mana de fan in fata cutiei, astfel ca iepurele sa fie langa cutie cand mananca. Pentru iepurasii sub opt luni, este bine sa puneti si lucerna. Daca vreti, puneti putin fan in cutie. Nu uitati sa acoperiti podeaua custii (inainte de amplasarea cutiei) cu ziare, pentru ca iepurele dumneavoastra sa nu stea cu picioarele direct pe plasa de sarma.

De fiecare data cand iepurele isi face nevoile in oricare alt loc in afara de cutie, scoateti imediat ziarele si inlocuiti-le cu altele. In primele doua zile, iepurele va folosi

inca ziarele. Daca puteti, stati mult acasa in perioada dresurii. Urmariti iepurele cand murdareste ziarul, scoateti-l si puneti altul in loc. Puneti putina hartie murdara in cutie, pentru ca iepurele sa stie ca acolo este locul in care trebuie sa isi faca nevoile. Curatati cutia dimineata si seara, si in trei zile iepurele dumneavoastra va invata sa foloseasca numai cutia.

Curatati cutia-closet de doua ori pe zi

Curatati cutia-closet de doua ori pe zi

Aveti grija sa curatati cutia de doua ori pe zi. Iepurii sunt animale foarte curate si vor refuza sa foloseasca o cutie murdara. De asemenea, uneori, iepurilor le place sa foloseasca drept loc de dormit cutia pentru necesitati, asa ca mentineti-o curata. Dupa ce iepurele este dresat, puteti pune peste ziarele din cusca rogojina de iarba din mare, care sunt mai confortabile.

Incepeti sa va dresati iepurasul imediat. Iepurii foarte tineri vor avea, “accidente” ca orice animal tanar. Ca animalul sa nu isi piarda deprinderea de a folosi cutia, sterilizati-l sau castrati-l dupa varsta de patru luni. Iepurii castrati sunt mult mai usor de manuit si de dresat. Dupa castrare, s-ar putea sa fie nevoie sa reluati dresura, dar pana la urma iepurele va invata din nou.

Daca lasati iepurele sa se miste liber printr-o camera, aveti grija sa aiba la dispozitie o cutie pentru necesitati.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Iepuri
10 Sep 2012
Ioana

Poti sa ti doar un iepure,nu neaparat 2

04 Jan 2010
vlad

salut
am avut si eu 2 iepuri dar din pacate iam dat pentru ca nu a mai vrut tata sa ii tinem ca miroseau urat
imi spuneti si mie daca pot sa tin doar unul nu mai multi?

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

animale-mici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.